Created with Sketch.

Zeer geslaagde fruitteeltdag in Maastricht!

maart 9 2017

Op 22 februari jl heeft Nufarm Benelux haar eerste fruitteeltdag gehouden. Zowel Belgische als Nederlandse adviseurs in de fruitteelt waren uitgenodigd in Maastricht voor onder andere de introductie van de producten Blossom Protect en Boni Protect. Naast presentaties door Technisch Adviseur Daniel Cornelisse van Nufarm waren internationale sprekers uitgenodigd om hun expertise te delen met de genodigden. Blossom Protect, een biologisch middel , kan worden ingezet tijdens de bloei voor bestrijding van bacterievuur in appel en peer. Voor bestrijding van bewaarziekten is Boni Protect , ook een biologisch middel, het aangewezen product. Naast deze introducties is de groeiregulator MaxCel ruimschoots aan de orde gekomen tijdens de fruitteeltdag. Met name is ingegaan op de werking van MaxCel (6-BA) en de voordelen van MaxCel voor de fruitteler. De dag werd afgesloten met een presentatie over onkruid – en insectenbestrijding in de fruitteelt. Onder andere Kyleo en Borneo kwamen uitvoerig aan bod.

Kortom, een zeer geslaagde fruitteeltdag!